Terapia manuală ortopedică în tratamentul durerilor de cap

Instructorii cursului:
Tratamentul durerilor de cap - curs 2021

Terapia manuală ortopedică în tratamentul durerilor de cap – metodă non-invazivă de tratament pentru durerile de cap, care se bazează pe evaluarea şi tratarea disfuncţiilor articulaţiilor, muşchilor şi ţesuturilor moi ale gâtului şi capului.

Această terapie poate fi utilizată pentru a ameliora durerea de cap prin relaxarea muşchilor tensionaţi, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi a flexibilităţii articulaţiilor cervicale, reducerea presiunii exercitate asupra nervilor cranieni şi a altor structuri din zona capului şi gâtului.

Terapia manuală ortopedică poate fi utilizată atât ca tratament de sine stătător, cât şi în combinaţie cu alte terapii, cum ar fi terapia exerciţiilor fizice şi terapia cognitiv-comportamentală, pentru a obţine cele mai bune rezultate în tratamentul durerilor de cap.

La finalul acestui program educațional participanții vor putea dobândi următoarele deprinderi și competențe:

1. Evaluarea clinică: Pot evalua clinic pacienții cu dureri de cap și pot utiliza diferite teste și proceduri pentru a determina cauza durerii de cap.
2. Tehnici de terapie manuală ortopedică: Pot aplica diverse tehnici de terapie manuală ortopedică pentru a trata durerile de cap, inclusiv tehnici de mobilizare, manipulare, întindere şi masaj.
3. Abilități în terapia prin exerciții fizice: Pot recomanda pacienților exerciții fizice specifice care să ajute la îmbunătățirea mobilității și a forței musculare a gâtului și capului.
4. Consiliere pacienți: Pot oferi consiliere pacienților cu privire la factorii de mediu și de stil de viață care pot contribui la durerile de cap, precum și pot oferi sfaturi pentru îmbunătățirea poziției și a posturii.
5. Planificare și managementul tratamentului: Pot dezvolta un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient și pot gestiona tratamentul pe termen lung, urmărind evoluția și ajustând terapia în consecință.
6. Comunicare și relaționare: Pot comunica eficient cu pacienții și pot stabili o relație de încredere cu aceștia, astfel încât să poată lucra împreună pentru a îmbunătăți sănătatea pacienților.

Accesează suportul de curs plus alte resurse (acces doar pentru cursanți)

Înscrieri și informaţii

Înscrierile pentru absolvenți sau studenți începând cu anul 2 ai facultăților de profil