Organizatorii cursului OMTRO

Hellenic-OMT-Diploma este instituția educațională înfințată în vederea unei planificări și realizări moderne a programelor de specializare post-universitare în Terapia Manuală. Programul educațional Η-OMT-D cuprinde chintesența științifică a diverselor școli de Terapie Manuală, metode de predare și modele clinice conceptuale de intervenții fizio-terapeutice.

Acest program se adresează tuturor fizioterapeuților care doresc să își îmbunătățeascăși să își optimizeze aptitudinile clinice. Acesta este rezultatul unei analize și prelucrări minuțioase a sistemelor educaționale din universități din Australia și Marea Britanie precum și a programelor educaționale din Germania și alte țări europene, în domeniul Terapiei Manuale.

Testimoniale Instructori

Instructorii OMTRO

Master of Science - MS at Medical School Athens

Formator Clinic Senior OMT, cu experiență vastă în predarea terapiei manuale, în prezent este în curs de absolvire a cursurilor pentru Diploma de Master la Școala Medicală din Atena în Fiziologie Moleculară și Aplicată.

Interesele sale clinice sunt reprezentate de știința durerii, prescrierea exercițiilor și raționamentul clinic. Este probabil cel mai renumit terapeut manual din Grecia.

Kostas Sakellariou

Master of Science – MS at Medical School Athens

Diploma de Master în Fiziologie Molecularăși Aplicată

Fomator Clinic OMT, Acupuncturist Medical Certificat, în prezent își finalizează cursurile pentru Diploma de Master în Fiziologie Moleculară și Aplicată, în cadrul Școlii Medicale din Atena.  

Fiind interesat în principal de neuroștiință, știința și tratarea durerii, Alexandros Sideris este în general purtătorul de cuvânt al grupului, ocupându-se de toate relațiile publice ale grupului.

Alexandros Sideris

Diploma de Master în Fiziologie Moleculară și aplicată

PT (Bsc), MSc (manips), DO cand.

În cei doisprezece ani de experiență, Ingrid s-a specializat la un nivel înalt în domeniul fizioterapiei neuromusculoscheletale

Ea lucrează într-un cadru biopsihosocial, bazat pe dovezi și dezvoltă în mod continuu abilitățile sale prin participarea activă la ateliere de lucru și conferințe, fiind la curent cu cele mai recente cercetări și tendințe în fizioterapie și reabilitare.

Este foarte implicată în procesul de predare și cercetare, în calitate de lector senior la nivel universitar și postuniversitar. În timpul liber, studiază, de asemenea, pentru a deveni oteopat.

Ingrid A. Gedikoglou

PT (Bsc), MSc (manips),
DO cand.

PT, MSc,OMPT,Cert.MDT ,OMT Clinical instructor

Formator Clinic OMT, Clinician Acreditat în Diagnoza și Terapia Mecanică (Specialist în metoda McKenzie), în prezent este în curs de finalizare a studiilor pentru Diploma de Master la Atena în Fiziologie Molecularăși Aplicată, în cadrul Școlii Medicale din Atena.

Abilitatea sa unică de a răsfoi literatura online  i-a adus faima în furnizarea oricărui articol relevant pentru un anumit subiect. Subiectele preferate sunt neuroștiința, știința durerii și patologia coloanei vertebrale

Yiannis Sotiralis

PT, MSc,OMPT,Cert.MDT ,OMT  instructor clinic

Formator Clinic Senior OMT, cu experiență vastă în predarea terapiei manuale, în prezent este în curs de absolvire a cursurilor pentru Diploma de Master la Școala Medicală din Atena în Fiziologie Molecularăși Aplicată.

Interesele sale clinice sunt reprezentate de știința durerii, prescrierea exercițiilor și raționamentul clinic. Este probabil cel mai renumit terapeut manual din Grecia.

Stefanos Karanasios

PT, MSc, MMACP

OMT Instructor Clinic

Reprezentantul Romaniei in cadrul IFOMPT, Andrei este licentiat in Kinetoterapie din 2005 iar evolutia lui in cariera l-a adus catre abordarea pacientului cu afectiuni neuro-musculo-scheletale.

El este fondatorul Centrului de recuperare medicala Kinetic Plus din Brasov si managerul proiectului OMTRO. Experienta didactica a dezvoltat-o in paralel cu cea clinica, fiind acreditat ca formator din anul 2006. Din 2015 este evaluator extern al programelor educationale, iar incepand cu 2017 este formator in sistem sanitar, acreditat de ministerul Sanatatii din Romania.

Andrei Gheorghiu

OMT Instructor Clinic

OMT Instructor Clinic

Kinetoterapeut licențiat din 2011, formator din 2014 și formator acreditat de către Ministerul Sănătății în “metode și tehnici de terapie fizicală” din 2017 , asistent universitar în cadrul facultății de Kinetorapie din 2017, fondator al centrul de recuperare medicală „Terapie pentru Mișcare” din București.

Experiența clinică și-a dezvoltat-o în special în Institutul Clinic Fundeni din București în perioada 2012 – 2018, activând pe secția de Neurologie și pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Bursier Erasmus la Universitatea Sophia Antipolis din Nissa Franța în perioada pregătirii universitare, a urmat numeroase cursuri de perfecționare atât în țară și în străinătate precum diploma post universitară în Limfologie la universitatea de medicină din Montpellier - Franța.

Bogdan Goga

OMT Instructor Clinic

OMT psiholog licențiat

Luminita Gheorghiu este psiholog licentiat cu drept de libera practica, atestat de catre Colegiul Psihologilor din Romania pe specialitatile: consiliere psihologica, psihoterapie experientiala si psihologie clinica; in prezent in fomare in psihoterapie adleriana. A absolvit facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea psihologie-pedagogie in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, cu diploma de master in Gestionarea si Dezvoltarea Resursei Umane. A participat la cursuri de specializare in formarea adultului in cadrul Universitatii Nanterre X Paris, Franta, fiind acreditata ca formator si evaluator de furnizori si programe de formare.

Cu o experienta clinica de 11 ani in domeniul consilierii psihologice si psihoterapiei, Luminita isi desfasoara activitatea profesionala atat in cabinetul privat cat si in cadrul unui ONG dedicat sprijinului persoanelor cu dizabilitati fizice, participand anual la proiecte interantionale pentru diversitate functionala. Din 2013 preda cursuri de comunicare si elemente de psihologie in cadrul calificarii profesionale de technician maseur, fiind acreditata de trustul vocational international VTCT ca evaluator vocational.

Luminiţa Gheorghiu

OMT psiholog licențiat

OMSc BSc MCSP, UK

Tim este fizioterapeut musculo-scheletal și locuiește lângă Londra, lucrează în cabinetul lui particular și este co-fondator al proiectului Pain and Performance. În cadrul acest proiect se concentrează pe tratamentul și managementul pacienților cu dureri cronice precum și pe predarea modalităților de intervenție către alți colegi din domeniul sanatatii. Tim este formator principal în cadrul NOI Group unde preda la nivel global.

Durerea explicată și Imageria Motorie (Mobilisation of the Neuroimmune System, Explain Pain and Graded Motor Imagery) Este și co-autor al Graded Motor Imagery Handbook alături de Lorimer Moseley, David Butler and Tom Giles. 

Tim Beames

OMSc BSc MCSP, UK

Kinetoterapeut specializat in tratarea durerilor ATM, cervicale si de cap

Obiective / Creșterea cunoștințelor și înțelegerii migrenei – Promovarea abordării biopsihosociale pentru pacienții cu dureri cronice – Promovarea EBM și IFOPTM către kinetoterapeuți.

Profil: Private Practice 2012.

Promovați practica EBM pentru kinetoterapeuți și evidențiați rolul fizioterapiei. Creați o echipă adevărată care să trateze și să ajute pacientul cu migrenă cu un obiectiv de educare a durerii.

Aptitudini:

Înțelegerea EBM, EBP
Tratamentul durerii orofaciale
Înțelegeți și vorbiți engleza
Managementul si crearea de cursuri de terapie manuala
Empatie și promovarea educației pentru pacienții cu durere cronică
Transmiterea cunoștințelor pentru studenți (kinetoterapeut, stomatolog, MD..)

Romain Giop

Fondateur de BOMT, instructor