Neurofiziologia durerii

Instructorii cursului:
Omtro 3 - durerea explicată

Durerea este unul din motivele principale pentru care un pacient solicita serviciile unui fizioterapeut.

Intelegerea ei ne ofera posibilitatea de a constinetiza mai bine impactul pe care aceasta le are asupra pacientului si in acelasi timp permite specialistului sa explice acestuia la ce sa se astepte.

Este foarte important ca pacientii care apeleaza la TMO sa inteleaga ca durerea este un semnal de alarma si ca este una din modalitatile prin care corpul uman avertizează ca ceva nu este in regula. 

Stiinta din spatele durerii este una vasta, iar in cadrul acestui seminar cursanții pot afla noutati despre ultimile abordari ale durerii la nivel global.

La finalul acestui curs participanții vor fi capabili să:

  • Achiziționeze cunoștințe comprehensive despre anatomia și fiziologia dureri omniprezente, cu o multitudine de fețe, ca simptom clinic
  • Dezvolte o înțelegere adecvată a mecanismelor, manifestărilor și consecințelor durerii periferice și centrale.
  • Achiziționeze cunoștințelor comprehensive a teoriile relevante privind comportamentul și schimbările de comportament, cum ar fi reacțiile comportamentale la durere și limitările funcționale, strategii de adaptare, etc. relevante pentru evaluarea și managementul specific terapiei manuale ortopedice.
  • Achiziționarea cunoștințelor comprehensive asupra rolului modelului biopsihosocial în relație cu terapia manuală ortopedică, de exemplu strategiile de management multidisciplinare
  • Dezvolte o bază largă ștințifică pentru managementul diferitelor forme clinice de durere în concordanță cu principiile practicii bazate pe dovezi și practicii din sfera terapiei manuale ortopedice.
  • Dezvolte competențe avansate pentru a identifica și manager-ia pacienți cronici.
  • Dezvolte capacitatea de justificare critică și reflexivă a luării decizilor clinice în manager-ierea durerii în acord cu practica terapiei manuale ortopedice.

Accesează suportul de curs plus alte resurse (acces doar pentru cursanți)

Înscrieri și informaţii

Înscrierile pentru absolvenți sau studenți începând cu anul 2 ai facultăților de profil