fbpx

| Rationament clinic, evaluare si tratament TMO in abordarea zonei cervicale 


Descriere:

Rationamentul Clinic este unul dintre componentele cele mai importante intr-o abordare corecta a pacientului. Pentru a face acest lucru este nevoie să se cunoască tehnica și demersurile întocmirii unei anamneze corecte a pacientului, ceea ce ar permite construirea unei ipoteze inițiale  de lucru, aplicarea testelor adecvate și necesare care sa o confirme sau sa o infirme, iar pe baza acesteia sa poată fi conceput un plan de tratament cat mai potrivit pacientului vizat.

Algoritmul de examinare vine sa dirijeze intreg rationamentul clinic catre un deznodamant corect pentru specialist si pentru pacient si sa ofere posibilitatea abordării oricărei zone a corpului cu siguranta și profesionalism, existând certitudinea zonei de siguranta.

In acest fel pot fi tratate regiuni delicate fara teama că pacientul poate fi rănit, ceea ce permite respectarea primului principiu al fizioterapiei: “Primum Non Nocere” 

In cadrul modulului dedicat coloanei cervicale poate fi consolidat bagajul de cunoștințe referitor la disfuncțiile de la nivelul coloanei cervicale și totodată acesta poate fi completat cu modalitățile de diferențiere ale disfuncțiilor Articulara, Musculara sau Neuronala. Acest modul oferă oportunitatea cunoașterii tehnicilor de abordare și modalităților de tratament din  zona cervicala prin tehnici manuale specifice directe sau indirecte.


Rezultatele invatarii: 

Modulul va permite studentilor ca în final sa:

  • Dezvolte abilitati de selectie corecte si eficiente ale strategiilor de intervievare bazate pe recunoastrerea precoce si interpretarea corecta a indiciilor clinice relevante.
  • Dezvolte deprinderi de folosire si integrare avansata a dovezilor stiintifice, datelor clinice, perceptiei pacientului si scopurilor acestuia si a factorilor de relatie dintre contextul clinic si circumstantele individuale ale pacientului.
  • Dezvolte abilitati de a crea aliante terapeutice cu pacientii, apartinatorii si alti profesionisti din domeniul sanatatii pentru un management mai eficient al disfunctiei NMS
  • Prioritizeze eficient examinarea si managementul pacientilor cu disfuncti NMS
  • Demonstreze cunoștiințe comprehensive în anatomia, biomecanică, patologie, diagnostic, diagnostic diferențial și patomecanica părții superioare ale coloanei vertebrale (zona cervicală),
  • Demonstreze competențele conceperii unui raționament clinic în evaluarea și management-ul tulburărilor neuromusculoscheletale ale coloanei vertebrale superioare (zona cervicală),
  • Demonstreze cunoștiințe și competențe comprehensive în evaluarea (competențe de comunicare) practica terapiei manuale ale coloanei vertebrale superioare (zona cervicală),
  • Demonstreze competențe în utilizarea conceptelor de senzitivitate și specificitate în evaluarea și management-ul patologiilor neuromusculoscheletale ale coloanei vertebrale superioare (zona cervicală).

Testeaza-ti cunostintele (în curând)